Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

MHP'li Erkul'dan aile hekimlerine destek

MHP

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul yaptığı yazılı basın açıklamasında, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul yaptığı yazılı basın açıklamasında, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.
20 bin aile hekimi ve 20 bin aile sağlığı çalışanı olmak üzere toplam 40 bin sağlık çalışanının aile hekimliği sisteminde mağdur olduklarını işaret eden Erkul “Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 200’e yakın görev ve sorumluluğu bulunan aile hekimleri hafta sonu da dahil olmak üzere nöbet tutmaya zorlanmıştır.” dedi.
Erkul: “Fatura aile hekimlerine kesiliyor”
Sağlık Bakanlığının personel sayısı ve iş yükü konusunda başı sıkıştığında aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getirdiğini ifade eden Erkul “Bakanlık sağlıkta dönüşüm ile çorbaya dönen sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmektedir. Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları geliyor. Oysa 4 bine yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Sağlık Bakanlığı neden onlara nöbet tutturmuyor?” diye konuştu.
Erkul: “Bakanlık kendi sözleşmesine uymuyor”
Bakanlığın aile hekimleri ile yaptığı sözleşmelerde sadece kendi işlerini yapacakları yönünde maddelerin bulunduğunu hatırlatan Erkul, bakanlığın kendisinin hazırladığı sözleşme şartlarına uymadığının yaman bir çelişki olduğuna dikkat çekti.
Erkul, bu nedenle MHP olarak yaşadıkları haksızlıklara ve adaletsizliklere dur demek adına iş bırakan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında olduklarını sözlerine ekledi.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı